dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Betegségekről  -  2013. 09. 30. 12:54  -  www.szekesfehervar.hu
Konferenciát tartottak a kutyás terápiáról a Viktória Rehabilitációs Központban
  
A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület szervezésében a Viktória Rehabilitációs Központban "A terápiás kutyák alkalmazási területei és módszertana" címmel országos szakmai konferenciát tartottak. Az előadások kutyás terápiát többek között jogi, állategészségügyi szempontból és gyakorlati példákon keresztül mutatták be.
Östör Annamária sport-és ifjúsági tanácsnok a megnyitón köszöntötte a résztevőket, és örömét fejezte ki, hogy milyen sokan érkeztek Debrecentől Zalaegerszegig a konferenciára. „Ma már elismerően nézzük azokat a kutyákat, akik a látássérült embereket kísérik az utcán, ezért úgy gondolom a terápiás kutyák segítségével hosszú távon a kutyások és nem kutyások közötti ellentéteket el lehet simítani.”- mondta Östör Annamária.
Az előadásokból kiderült például, hogy a kutyás terápia hazai sorsa azon áll vagy bukik, sikerül-e széles körben elfogadtatni, hogy ez egy egyedülálló lehetőségeket rejtő, de ugyanakkor magas szintű szaktudást és felelősségteljes hozzáállást igénylő módszer mely nem létezhet megfelelő szabályozó keretek és minőségbiztosítási rendszer nélkül. Voltak olyan szakemberek, akik rávilágítottak arra, mely beszédhibák esetében van már gyakorlati tapasztalat a terápiás kutyák bevonására, illetve hogyan lehet módszertanilag integrálni a kutyát a terápiás folyamatba. A nap folyamán az is kiderült, hogy az ebeket nemcsak a logopédiában, hanem az idegen nyelvtanulás során és a gyermekvédelem területén is lehet alkalmazni.
A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület az Új Európa Alapítvány jóvoltából idén is körülbelül 100 gyerekek tud segíteni.