dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Sport hírek  -  2016. 10. 08. 21:25  -  Samu Miklós, Fotó: Bácskai Gergely A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Magabiztos sikerrel jutott a Divízió I-be a Fehérvár Enthroners
  
Szombaton este villanyfényes meccsen lépett pályára a First Fielden a Fehérvár Enthroners a Tatabánya Mustangs ellen. A Fehérvári Koronázók soros meccsét ezúttal is zsúfolt lelátók előtt játszották le. Az egész mérkőzésen nagy önbizalommal szereplő Fehérvár Enthroners végül 35-6-os sikert aratott és feljutott a Divízió I-be.
A hazai pálya előnyét kihasználva nagy lendülettel kezdte a találkozó elejét a Fehérvár Enthroners. Pál Tibor Kornél együttesén jól látszott, hogy maximálisan felkészült a Tatabánya Mustangsból, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye. Rögtön a találkozó elején előnyhöz jutottak a Fehérvári Koronázók. Az Enthroners irányítója, Erős Márk masszív védelmet kapott társaitól, így senkitől sem zavartatva varázsolta a labdát Bakonyvári Patrik kezeibe, aki touchdown-t ért el.
Ezt követően Zách György jutalomrúgása is sikeres volt, így 7-0-s előnyt szerzett a hazai alakulat. A vendégek ezt követően nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak, és touchdown-t szereztek – itt azonban nagy hibát elkövetve, a jutalomrúgás helyett a kétpontos kísérletet választották, amely nem sikerült, így maradt a 7-6-os állás a Fehérvár Enthronersnek. Pál Tibor Kornél alakulata ezután még összeszedettebben játszott, és egy látványos támadásnak, illetve jutalomrúgásnak köszönhetően 14-6-os előnnyel mehetett pihenőre.
A szünet után aztán a Vadlovak nem tudtak megálljt parancsolni a Fehérvári Koronázóknak, akik rögtön a második félidő elején már 21-6-ra vezettek. A biztos vezetés tudatában még nagyobb önbizalommal játszottak a fehérvári amerikai futballisták; Deczky Dániel touchdown-ja után Sándor Gergő ért el látványos kétpontos kísérletet. A végeredmény kialakításában megint csak elévülhetetlen szerepe volt a mezőny legjobbjának, Erős Márknak; remek passza megtalálta az üresen álló Tótn Nándort, kialakítva ezzel a 35-6-os végeredményt.
A lefújást követően a Fehérvár Enthroners játékosai, edzői, vezetői és a szurkolók önfeledten ünnepelték a First Fielden a Divízió I-be való feljutást. A villanyfényes találkozót zsúfolt lelátók előtt játszották le, a Fehérvár Enthroners szurkoló pedig ezen az estén is kitettek magukért, hiszen buzdításuk is kellett a szombat esti sikerhez.