dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2016. 12. 08. 17:40  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika
A véradókat ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete
  
A Hotel Magyar Királyban tartotta csütörtökön este hagyományos Véradó Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. A rendezvény a november 27-i Véradók Napjához kapcsolódott, melynek keretében a véradás fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. A csütörtök esti programon a rendszeres véradókat is köszöntötte a megyei szervezet.
November 27-e a Véradók Napja Magyarországon. A jeles napot a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, 1988 óta ünnepeljük hazánkban. Az önzetlenül karjukat nyújtó embertársaink pótolhatatlan segítői a Magyar Vöröskeresztnek és egész társadalmunknak – a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben méltóképp köszönjék meg áldozatvállalásukat.
A csütörtöki esemény a Véradók Napjához kapcsolódott, amellyel a véradás jelentőségére hívják fel a társadalom figyelmét. Csütörtökön este már harmadik alkalommal tartották meg az eseményt a Hotel Magyar Királyban. Az ünnepség keretében több mint kétszáz rendszeres véradót is köszöntöttek.
Dr. Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei elnöke hangsúlyozta: a vér olyan stratégiai készlet, mely nélkül elképzelhetetlen lenne az egészségügy. Mint mondta, a csütörtöki ünnepség keretében azoknak a segítségét szerették volna megköszönni, akik ingyen és önként adnak vért, mellyel rengeteg ember életét menthetik meg.
A csütörtöki Véradó Ünnepségen megjelent Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is. Örömét fejezte ki, hogy rengeteg olyan jó szándékú ember található a megyében, aki önzetlenül és önként teljesíti ezt a nemes szolgálatot. Mint mondta, a véradásra az év minden időszakában hatalmas szükség van, éppen ezért nagyon fontosnak tartja, hogy minél több embernek felhívják a figyelmét a véradó akciókra.