dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2016. 12. 22. 16:09  -  www.szekesfehervar.hu
A Tisztiorvosi Szolgálat az influenza elleni védőoltásra hívja fel a figyelmet
  
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az influenza elleni védőoltást térítésmentesen igényelhetik az életkoruk vagy egészségügyi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve akik ezeket a csoportokat veszélyeztetik. A járvány elleni küzdelemben a védőoltás segíthet a legtöbbet a megelőzésben.
Az influenza évről évre nagyszámú megbetegedést okoz Magyarországon, a legkritikusabb időszak a január és február hónapok. A járvány elleni küzdelemben a védőoltások segíthetnek a legtöbbet: a súlyos megbetegedések és az influenza okozta halálesetek megelőzésében. A kormány ebben az évben is 1,3 millió adag térítésmentes oltóanyagot biztosít azoknak, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve azoknak, akik veszélyeztethetik ezeket a csoportokat.
 
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívásában kiemeli, hogy a védőoltás nemcsak a saját, hanem a környezetünkben élők biztonságát is jelenti. A széleskörű védekezés érdekében fontos, hogy a közlekedési, rendészeti, oktatási, közellátási feladatot teljesítő foglalkozási ágakban dolgozók, valamint a diákotthonok, kollégiumok lakói és más közösségek tagjai között minél többen oltassák be magukat.
  
A kockázati csoportba tartoznak:
 
- a 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül;
- az ápolást, gondozást nyújtó, rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;
- az egészségügyi dolgozók;
- a szociális intézmények dolgozói
- és az állattenyésztésben dolgozók.
A gyógyszertárakban vényre, esetlegesen munkáltatói költségtérítéssel szerezhető be az influenza elleni oltóanyag, amelyet a háziorvos ingyenesen ad be.