dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 01. 18. 14:12  -  www.szekesfehervar.hu
Látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban
  
Tovább bővült azon kórházak köre, amelyekben az influenzás megbetegedések miatt tilos lesz a látogatás. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint január 19-től a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is látogatási tilalom lépett életbe. A visszavonásig érvényes tilalom minden osztályt érint a kórházban.
Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján 2017. január 9. és január 15. között a megye területén 1246 fő, az előző hetinél 88,8%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 40,1%-a a 0-14 éves; 34,1%-a a 15-34 éves; 19,2%-a a 35-59 éves és 6,6%-a a 60 éves, illetve az e feletti korosztályból került ki. A betegek több mint egyharmadát a gyermekek, több mint egyharmadát a fiatal felnőttek köréből jelentették.
 
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán közzétett, frissített listája szerint csütörtökből tilos a látogatás a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Florena Ápolási Intézetben, a csákvári Platán Ápolási Intézetben, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában és az alcsútdobozi Hársfalevél Nyugdíjasház és Otthonápolási Szolgálatban. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a megbetegedések száma jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket.
 
Európában már megkezdődött az influenza vírusok terjedése. A Járási Népegészségügyi Osztályoktól beérkezett heti jelentések alapján megyénkben influenzajárvány van. Az influenza megelőzésének legfontosabb eszköze a védőoltás, hatékony védelmet jelent a megbetegedés és annak súlyos, akár halálos szövődményeivel szemben is. A védőoltást ajánlott minden szezon előtt évente megismételni a vírus rendkívüli változékonysága miatt.