dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 01. 19. 12:25  -  www.szekesfehervar.hu
Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója
  
A város egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. A csütörtök délelőtti egyeztetésen a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.
Csütörtökön délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester irodájában tartott szakmai beszélgetést Dr. Csernavölgyi Istvánnal, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójával. A tanácskozáson több, a város egészségügyi helyzetét és a kórház fejlesztését meghatározó kulcskérdésről is egyeztettek a felek.
 
A munkamegbeszélésen hangsúlyos szerepet kapott a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Program részletes átbeszélése. A négy pilléren álló program tartalmazza a Székesfehérváron évek óta sikeresen működő szűrőprogramok rendszerszerű folytatását és kiterjesztését, az alapellátásban dolgozókkal történő stratégiai együttműködést, illetve az alapellátáshoz tartozó orvosi rendelők állapotfelmérését és felújítását, valamint a program részét képezi a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alba Családorvosi Egyesület közötti megállapodás is.
 
A Kégl György Városi Egészségügyi Program szerves részét alkotja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatás is, mely a működést és a fejlesztést, a szakorvosjelöltek, valamint rezidensek lakhatását, illetve a szájsebészeti ellátást egyaránt biztosítja a jövőben. Székesfehérvár polgármestere kiemelte a csütörtöki egyeztetésen: ezek a lépések megerősítik a város azon szándékát, hogy a kormányzattal együtt fejlessze tovább Székesfehérvár egészségügyi ellátását. Mint ismert, tavaly októberben született meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a Modern Városok Programban hétmilliárd forint állami forrást biztosítanak a kórház új Belgyógyászati tömbjének megépítésére.
 
A program a 2017. évi városi költségvetés várható februári elfogadásával veszi kezdetét, és rendszerbe foglalja Székesfehérvár egészségügyi ellátásának különféle feladatait és azok finanszírozási forrásait.