dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 01. 30. 14:58  -  www.szekesfehervar.hu, Fotó: Cserta Gábor
Figyeljünk egymásra a hidegben - mindenkit befogadnak a hajléktalanszállón
  
A Kríziskezelő Központ a téli időszakban kiemelt figyelmet fordít az utcán élő hajléktalanok ellátására, gondozására. Folyamatos teltház van a hajléktalanszállókon, és a melegedőkben. Naponta több tucatszor hívják az otthontalanokat segítő szervezeteket. A hetek óta tartó fagy ellenére azonban mintegy százötvenen még mindig az erdőkben alszanak.
A téli időszakban nagyon sok plédet, takarót, ruhaneműt, félkész étel konzerveket, tartós élelmiszert osztanak szét a Kríziskezelő Központ munkatársai az utcán élő hajléktalanok között, hogy segítsék őket. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője elmondta: a hetek óta tartó rendkívüli hideg időben megtelik a fehérvári hajléktalan szálló és nappali melegedő is, de a megtelt táblát nem teszik ki. Mindenkit befogadnak, aki szeretne megpihenni este és napközben egyaránt. A nagy hidegre való tekintettel, ha valaki kéri a segítséget, akkor bárhonnan is érkezzen, az intézményben éjszakáztatják, ahol ellátást is biztosítanak minden bajbajutottnak. Szombaton ötvenhatan jöttek be hatvanegy férőhelyre, míg tegnap hatvanhatan érkeztek.
 
Zsabka Attila azt is hozzátette, hogy a nagy hidegben az utcai szolgálat is folyamatosan dolgozik. Mint mondta, a szakemberek mintegy százötven erdőben élő embert próbálnak meggyőzni, hogy fogadják el a segítséget és legalább éjszakára menjenek be a meleg szállásokra. Zsabka Attila arra kért mindenkit, hogy az intézmény 06/20-957-9410-es mobilszámán tegyen jelzést, ha olyan bajbajutottat lát, aki segítségre szorul.
A szolgálat azt kéri, hogy hogy aki teheti, a feleslegessé vált, de még használható elsősorban férfi téli ruhaneműt (sapka, sál, zokni, férfi bakancs, cipő, télikabát, farmernadrág, pulóver) jutassa el az intézmény telephelyére a Nappali Szolgáltató Centrum címére, a Sörház tér 7 sz. alá. Lehetőség szerint munkaidőben, hétköznap 8-16 óráig.