dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 02. 08. 09:38  -  www.szekesfehervar.hu
245 millió forinttal indulhat a Kégl György Program
  
Amennyiben Székesfehérvár Közgyűlése pénteki ülésén elfogadja a város 2017. évi költségvetését, akkor elindulhat az eddigi egészségügyi támogatások rendszerbe foglalásával és jelentős kibővítésével a Kégl György Városi Egészségügyi Program, mely négy fő területre bontható.
Az alapellátásban jelentkező kötelező feladatokon túl az egészségügyi program a háziorvosokkal történt megállapodás szerint támogatást nyújt a rendelők eszközfejlesztéséhez, továbbá a költségvetés-tervezet tartalmazza az orvosi ügyeletet ellátók illetményének megemelését és új gépkocsik beszerzését az ügyelet számára.

A Kégl-program tartalmazza többek között a Székesfehérváron évek óta sikeresen működő egészségfejlesztő, szűrő- és prevenciós programok folytatását és kiterjesztését. Jelentős újdonságként dönthet a Közgyűlés a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatásról, melyet működésre és fejlesztésre fordíthatnak.

Ugyancsak kitér az egészségügyi program az orvosi rendelők állapotfelmérésére és felújítására. „Székesfehérvár önkormányzata mindig teljesítette az egészségügyben meglévő kötelező - alapellátási - feladatait. A helyi gazdaságnak köszönhetően, ma már többre is képesek vagyunk! A Kégl György Városi Egészségügyi Program ezt mutatja meg: több a kötelezőnél. Méltó a közgyűlés támogatására!” – kommentálta közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester a Kégl-programot.