dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 02. 25. 13:32  -  www.szekesfehervar.hu
Rekordszámú résztvevő a Maroshegyi Egészségnapon
  
Általános állapotfelméréssel és szűrésekkel várták az érdeklődőket szombaton a Maroshegyi Egészségnapon. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban kardiológiai vizsgálattal, bőrgyógyászati szűréssel, dietetikai tanácsadással, csontsűrűség méréssel és boka-kar index meghatározással is várták a maroshegyieket a Humán Szolgáltató Intézet szakemberei.
Maroshegy a lakosságszámot tekintve az egyik legnagyobb városrésze Székesfehérvárnak. Az itt élő idősek és családok pedig szívesen vették, hogy itt is megvalósul a szűrőnap, ugyanis rekordszámú résztvevő érkezett a szombati rendezvényre. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte, hogy a Maroshegyi Egészségnappal indult idén a város Egészségfejlesztési Tervéhez kapcsolódó szűrés és állapotfelmérés. A Humán Szolgáltató Intézet az elmúlt években számos műszert vásárolt, melyeket használnak is a szűrőnapokon, így saját eszközzel végezhetik a csontsűrűség-mérést és a boka-kar index meghatározást is.
A város által foglalkoztatott egészségügyi szakemberek működnek közre az általános állapotfelmérésben, a kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálatot, illetve a dietetikai tanácsadást pedig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai és szakdolgozói végezték.