dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 03. 01. 08:12  -  www.szekesfehervar.hu
Ingyenes HPV-oltás a 2004-ben született székesfehérvári gyermekeknek
  
A HPV-fertőzésekről lesz szó március 9-én a Szülők Akadémiáján, amit a Tóparti Gimnáziumban tartanak. A program szervezői ennek keretében felhívják a figyelmet a 2004-ben születetett székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes oltási lehetőségére, amit a város biztosít részükre. A 2005-ben született fiúk esetében az igényfelmérés áprilisban történik az iskolavédőnők segítségével.
A Szülők Akadémiája programsorozat március 9-i előadása a Humán Papillóma Vírus okozta fertőzésekről fog szólni, Dr. Fábián Károly urológus-onkológus előadásában. Ennek során a résztvevők választ kaphatnak számos kérdésre, többek között arra, hogy miért és kit érdemes, vagy fontos beoltani, milyen elváltozásokat okozhat a HPV a férfiaknál és milyet a nőknél, egyáltalán hogyan terjed a fertőzés, vannak-e különösen veszélyeztetett csoportok, korosztályok? Természetesen emellett arról is esik szó, hogy az oltásnak van-e kockázata?
 
A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy aki a 2004-ben született, székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkező fiúgyermekének nem kérte az ingyenes oltást, az előadást követően még igényelheti azt. Mint ismeretes, tavaly nyáron döntött arról Székesfehérvár Közgyűlése, hogy a 12. életévet betöltött, székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes HPV-oltását a város támogatja. A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a székesfehérvári gyermekorvosokkal, szakorvosokkal és szakmai szervezetekkel.
 
Az oltási sorozat két részletből áll, melyet hat hónap különbséggel kapnak meg a gyermekek a háziorvosuktól. Az igényfelmérést követően a 2004-ben születettek oltása március 10. után kezdődik. Ezt az oltást az érintettek 75 %-a igényelte. A 2005-ben született fiúk esetében az igényfelmérés áprilisban történik az iskolavédőnők segítségével.