dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Közélet  -  2017. 03. 07. 13:57  -  www.szekesfehervar.hu
A HPV elleni védőoltásról tart előadást Dr. Fábián Károly a Szülők Akadémiáján
  
A Szülők Akadémiája következő előadásán a HPV-fertőzésekről lesz szó. A program szervezői ennek keretében felhívják a figyelmet a 2004-ben született székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes oltási lehetőségére, amit a város biztosít részükre. A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a székesfehérvári gyermekorvosokkal, szakorvosokkal és szakmai szervezetekkel.
Dr. Fábián Károly urológus-onkológus lesz a soron következő Szülők Akadémiája előadója. Március 9-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban a Humán Papillóma Vírus okozta fertőzésekről lesz szó, és azok megelőzésének lehetőségéről, vagyis a HPV elleni védőoltásról.
 
A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy aki a 2004-ben született, székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkező fiúgyermekének nem kérte az ingyenes oltást, az előadást követően még igényelheti azt. Mint ismeretes, tavaly nyáron döntött arról Székesfehérvár Közgyűlése, hogy a 12. életévet betöltött, székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes HPV-oltását a város támogatja. A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a székesfehérvári gyermekorvosokkal, szakorvosokkal és szakmai szervezetekkel.
 
Az oltási sorozat két részletből áll, melyet hat hónap különbséggel kapnak meg a gyermekek a háziorvosuktól. Az igényfelmérést követően a 2004-ben születettek oltása március 10. után kezdődik. Ezt az oltást az érintettek 75 %-a igényelte. A 2005-ben született fiúk esetében az igényfelmérés áprilisban történik az iskolavédőnők segítségével.