dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
 
  Aktuális  -  2011. 01. 31.
Székesfehérvár egészségfejlesztési tervéről
  Székesfehérvár egészségfejlesztési tervének elfogadásáról is döntöttek a képviselők a múlt csütörtöki Közgyűlésen. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte, hogy a WHO(Egészségügyi Világszervezet) és az Egészséges Városok Szövetségének javaslatai, tapasztalatai szerint dolgozták ki az anyagot. A város egészségtérképének adatai nem csak az egészségügyi ellátás tervezéséhez, hanem a környezetvédelem, a szociális ellátás és nagyon sok terület számára is elengedhetetlenül fontos.
 
 


 Székesfehérvár Megyei Jogú Város Egészségfejlesztési Tervének 2011. évi intézkedési terve - LETÖLTHETŐ (.doc.)

 
  Minden városnak kötelező, hogy legyen egészségfejlesztési terve, azonban Székesfehérvárnak ezidáig nem volt ilyen – mondta Östör Annamária. Ez egy nagyon nagy anyag, ami közvéleménykutatásból, egészségügyi intézkedési tervből és olyan dokumentumokból áll, amik a döntéshozókat is segítik. Az egész a WHO és az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének iránymutatásai alapján készült, hiszen az egészség és az egészségfejlesztés speciális probléma a városokban.
 
  A város lakóinak csaknem fele a saját egészségi állapotát az azonos korú székesfehérvári lakosok egészségi állapotához viszonyítva nagyjából megegyezőnek, több mint egyharmaduk valamivel jobbnak minősítette. Arra a kérdésre, hogy mennyire élnek egészségesen a megkérdezettek túlnyomó többsége (85,8%) közepesre értékelt, míg alig több mint 5% értékelt úgy, hogy nagyon egészségesen él és kevesebb, mint 10% válaszolta, hogy nem vagy egyáltalán nem él egészségesen.
 
Hogyan befolyásolhatja a döntéshozó, hogy egészségesebb emberek éljenek egy városban?
 
  Egészséges életmódon nem csak a dohányzásról való leszokást és az egészséges táplálkozást kell érteni, hanem a különböző szűrővizsgálatokon való részvételt, az egészséges környezet kialakítását és még megannyi olyan dolgot, amivel a hétköznapokon találkozunk. Manapság olyan pályázatok is segíthetik az egészséges környezet kialakítását egy városban, így Székefehérváron is, amihez szükséges, hogy legyen egészségfejlesztési koncepció. A terv iránt egyébként már a bizottsági ülés után is sok civil szervezet érdeklődött.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Gyógyszertárak

Hirdetés

Magánvérvétel

Egészségügy

Fogorvos