dr. Bálint Éva
reumatologus és fizioterápiás adjunktus
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 17
(Orvosok Háza)
Magánrendelés: kedd 17.00-19.00
Bejelentkezés:
06/22/513-611
06/30/4348-554
Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
 A kábítószer-probléma szabályozása a BTK-ban
 
A kábítószer problémával jogi szempontból két sokakat érintő kérdés merül fel általában: hazánkban a kábítószerekkel kapcsolatban milyen tevékenységet tilt a törvény és kinek van feljelentési kötelezettsége. Röviden a két válasz: mindent tilt a jogszabály és senkinek nincs feljelentési kötelezettsége.
TOVÁBB
Egészséges önbecsülés a lelki egyensúly alapja
 
 A fiatalság körében manapság sajnos emelkedik a különféle drogfajták fogyasztóinak aránya és riasztó tény az is, hogy egyre többen választják a tudatmódosítás mindinkább veszélyesebb módjait - összegzi tapasztalatait a témával évtizedek óta foglakozó pszichiáter, addiktológus szakember.
 TOVÁBB
Az egészség társas kontextusa

 A korszerű test- és lélekgyógyászat bio-pszicho-spirituo-szociális szemlélettel közelít az egészséghez, és annak megbillenéséhez, a problémákhoz, betegségekhez is. Alapja, hogy az emberi élet négy szférája egymással folyamatos kölcsönhatásban vannak.
TOVÁBB
Drogismeret, avagy miről is beszélünk
 
 A konferencián dr. Rappant György pszichiáter, addiktológus átadta legfrissebb ismereteit az újonnan megjelent drogfajtákról. Az új típusú kábítószerek, melyek 2010-ben jelentek meg a piacon: kationok, cannabioidok, GHB és származékok, Ketamin (PCP) származékok.
TOVÁBB
Kábítószerkérdés rendőri szemmel
 
 Brandl Csilla rendőr alezredes bűnmegelőzési alosztályvezető előadásában elmondta: a kábítószerrel kapcsolatban a rendőrség a drog, a kábítószer és a pszichoaktív anyag fogalmát ismeri és használja. A drog fogalma a legális és illegális szereket foglalja magába. A kábítószer az illegális és tiltott szereket tartalmazza, mely büntetőjogi kategória.
TOVÁBB
A függőség nem csupán orvosi, addiktológiai kérdés
 
 Dr. Rappant György, a Szent György Kórház Pszichiátriai Osztály és Addiktológiai Gondozó főorvosa  a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon tartott előadásában a következő megállapításokat tette a szenvedélybetegek terápiás kezelésével kapcsolatban.
TOVÁBB
 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Gyógyszertárak

Hirdetés

Magánvérvétel

Egészségügy

Fogorvos